"Dit is niet de eerste keer dat ik een fout bega"

De "Oh, hoe schattig"-reactie op de foto van acteur Ryan Reynolds met dochtertje James veranderde ruim een week geleden snel in een lading kritiek, omdat uit de foto bleek dat de manier waarop Reynolds zijn dochter droeg niet al te veilig was. Vooral websites voor ouders vonden dat de acteur en zijn echtgenote Blake Lively beter eerst de handleiding gelezen hadden, vooral hun dochter op die manier in de draagzak te proppen. Reynolds reageerde zopas op de overdreven hetze.

De kritiek was niet mals. Zo zou het bungelen van de benen van James en het feit dat die benen tegen elkaar geduwd worden, kunnen leiden tot heupdysplasie. Dat het hoofdje helemaal afgeschermd is, kan dan weer tot ademhalingsproblemen leiden. Het geheel zou bovendien voor de baby uiterst oncomfortabel zijn.

Reynolds op nieuwswebsite Today: "Het kind is niet op de juiste manier beveiligd in de zak die ik daar draag. Ik ben voor de eerste keer vader, en dit is niet de eerste keer dat ik een fout bega. En ik garandeer je dat het ook niet de laatste zal zijn."

"Ik had nog nooit een dergelijke draagzak gebruikt. De vorige keren had ik het nochtans goed gedaan."

lees ook