"Everest" opent het filmfestival van Venetië

De film "Everest" van regisseur Baltasar Kormákur mag dit jaar het prestigieuze filmfestival van Venetië openen. Dat heeft de organisatie bekendgemaakt. De film vertelt het waargebeurde verhaal van een rampzalige expeditie naar het dak van de wereld in 1996.
Baltasar Kormákur.

In 1996 stierven acht klimmers op de flanken van de Everest tijdens een vreselijke sneeuwstorm. Twee jaar later goot de Amerikaanse bergbeklimmer Jon Krakauer de tragedie in het boek "Into thin air".

Regisseur Baltasar Kormákur heeft de ramp naar het witte doek vertaald. Zijn film "Everest" is door de organisatie van het filmfestival van Venetië uitgekozen tot openingsfilm. Grote sterren als Jason Clarke, Sam Worthington, Keira Knightley, Emily Watson en Jake Gyllenhaal zullen de wereldpremière op 2 september bijwonen.