"Ik zal me nooit verontschuldigen voor mijn onenightstand"

"Zou je niet betere een abortus overwegen?" Of, "Is dit jouw manier om aan geld te geraken?" Het internet was niet mals voor Bianca Fazey uit Jurien Bay, Australië, toen ze eind vorig jaar via een zoekertje op een advertentiewebsite op zoek ging naar haar onenightstand, ruim een half jaar eerder. Fazey was immers zwanger geraakt. Maar zelfs nadat hun zoontje in maart geboren was, bleek de zoektocht, zelfs met de hulp van sociale media, op niets te zijn uitgedraaid. Toch deelde de 25-jarige vrouw zopas mee dat ze Jeremy -"Zijn mama noemde hem Jeremiah"- intussen gevonden heeft.

"Ik doe dit vooral omdat ik ervan overtuigd ben dat Logan zijn vader ooit zelf wil kennen", liet Fazey in maart de media weten. Maar de zoektocht naar de man met wie ze in april 2014 het bed gedeeld had, bleek immers moeilijker dan verwacht. Veel wist ze dan ook niet over haar date te vertellen, dat hij Jeremy heette, ergens in de 20 was en bruine ogen en bruin haren had. En dat ze de nacht hadden doorgebracht in een hotel dat geen register van de gasten bleek bij te houden.

Maar haar zoektocht, ook al werd ze op het internet vaak als "slechte moeder" bestempeld, liep uiteindelijk goed af en ze liet zopas Australische media weten dat zij en Jeremy "aan een relatie werken": "Ik ben een gelukkige vrouw. Niet alleen heb ik Logans vader gevonden, maar ik heb hem ook leren kennen als een heuse gentleman, vriendelijk, lief en nu al verliefd op zijn eigen zoontje. Ik ben zo blij en trots dat Jeremy nu deel uitmaakt van onze levens. Hij zal altijd de held zijn van deze kleine jongen."

"Ik ben op zoek gegaan naar de vader van Logan, omdat ik zelf ben opgegroeid in een gezin dat me altijd gesteund heeft en waar liefde centraal stond. In zo’n gezin wil ik ook dat mijn zoon opgroeit. Zonder mijn ouders zou ik een ander persoon geworden zijn."

"Ik zal me nooit verontschuldigen voor hetgeen gebeurd is. En ik zal altijd dankbaar blijven dat Logans vader deel wil uitmaken van het leven van zijn zoon."

lees ook