Babymelkpoeder, pleisters en tandpasta uit de automaat

Bij apotheek De Maeyer in Dilbeek kan je vanaf vandaag onder meer babymelkpoeder en zwangerschapstesten 24 uur op 24 uit de muur halen. Wie er op een zware zondagochtend gauw iets tegen de kater wil bemachtigen is er echter aan voor de moeite, want er zijn geen medicijnen te koop, zelfs geen aspirines.

In de automaat bij apotheek De Mayer aan de Ninoofsesteenweg kan je vanaf vandaag een zestigtal producten kopen, onder meer melkpoeder voor baby's, pleisters, fopspenen, condooms, tandpasta, douchegel en zwangerschapstesten.

Apothekeres Ingrid De Maeyer speelde al lang met het idee om bepaalde producten via een automaat te verkopen. "Tijdens de wachtdiensten valt het op dat heel veel mensen langskomen voor producten zoals fopspenen of melkpoeder", zegt ze. "Dat lijken niet zulke dringende zaken, het zijn producten die je eigenlijk altijd makkelijk kan kopen maar die blijkbaar toch vaak vergeten worden. Dankzij onze automaat kunnen mensen daar vlot terecht zonder het extra wachtgeld te moeten betalen. De eerste reacties zijn alvast positief. Vele klanten vinden het een goed idee."

Een reactie van de Orde van Apothekers op een eerder initiatief in Sint-Agatha-Berchem was echter niet zo positief. Volgens de Orde blijft het zeer belangrijk om mensen altijd raad mee te geven bij de producten die ze kopen. Maar volgens Ingrid is er bij de producten die ze verkoopt via de automaat echter geen uitleg nodig. "Voor alle duidelijkheid, er zijn geen medicijnen te koop, zelfs geen aspirines", zegt ze. "Het gaat om producten die je eigenlijk in vele andere winkels gewoon ook kan kopen."