Bassie en Adriaan-film in première op Filmfestival Oostende

Bassie en Adriaan zullen op 12 september hun nieuwe film "Keet & Koen en de speurtocht naar Bassie & Adriaan" komen voorstellen op het Filmfestival in Oostende. Met de film nemen ze afscheid als duo en van hun actieve carrière samen.

In de film worden Bassie en Adriaan onderscheiden met twee Gouden Slagroompunten voor hun carrière door de Minister van Vrolijkheid en Talent. Maar de neef van de Baron, de Jonkheer, heeft het snode plan opgevat om hen te ontvoeren en daarmee de twee Gouden Slagroompunten in zijn bezit te krijgen. Maar gelukkig zijn er Keet en Koen, de entertainers van een pretpark en het nichtje van Bassie en Adriaan, die samen op zoek gaan naar het populaire duo, om hen te bevrijden uit de handen van de Jonkheer, de Boeven B1001 en Linke Leo.

De film is een Nederlands-Vlaamse co-productie, met Nederlandse en Vlaamse acteurs zoals Nathalie Meskens, Günter Lesage, Manou Kersting, Sven Ornelis en Maarten Vancoillie.

De première zal gepaard gaan met een kinderkermis. Het Filmfestival van Oostende wil met een speciaal kidsprogramma ook families en jonge filmkijkers bedienen.

De film zal vanaf 16 september ook in de rest van Vlaanderen te zien zijn.