Cosby en Trump mogen ster op Hollywood Walk of Fame houden

Zowel de ster van acteur Bill Cosby als die van Republikeins presidentskandidaat Donald Trump op de Hollywood Walk of Fame blijft waar ze is. Dat meldt de Hollywood Chamber of Commerce. Omdat de beide heren in woelig vaarwater zijn gekomen, hadden sommigen gevraagd hun sterren te verwijderen.

Zowel Bill Cosby als Donald Trump bevindt zich de jongste weken in het oog van een mediastorm. Cosby wordt verdacht van seksueel misbruik van tientallen vrouwen, Trump krijgt bakken kritiek over zich heen voor omstreden uitspraken bij de bekendmaking van zijn kandidatuur om president van de VS te worden voor de Republikeinen.

Verschillende belangengroepen hadden de Hollywood Chamber of Commerce daarom gevraagd de ster van de acteur en de politicus op de Hollywood Walk of Fame te verwijderen. Leron Gubler, de voorzitter van de organisatie die het beroemde wandelpad beheert, laat echter weten dat de sterren blijven waar ze zijn.

"Het antwoord is neen", zegt hij in een mededeling. "Zodra een ster aan de Walk of Fame is toegevoegd, maakt ze deel uit van het historische weefsel van het pas. Daarom hebben we nog nooit een ster verwijderd."