Evacuatie uit supermarkt in Kuringen na vondst oorlogstuig

Bij graafwerken op de parking van Carrefour in Kuringen, waar momenteel een nieuwe vestiging van Decathlon en Quick wordt gebouwd, zijn arbeiders op een springtuig uit de Tweede Wereldoorlog gestoten. Uit voorzorg werden de honderden klanten en personeelsleden van de Carrefour geëvacueerd. Ook de omliggende winkels moesten worden ontruimd.

De bouwvakkers zijn al enkele weken intensief aan de slag op de parking van Carrefour in Kuringen. Er worden in opdracht van ontwikkelaar Redevco grondwerken uitgevoerd voor de bouw van nieuwe winkels, waaronder Decathlon en hamburgerketen Quick.

Deze namiddag hebben de arbeiders er een springtuig uit de Tweede Wereldoorlog ontdekt. Meteen werd de ontmijningsdienst DOVO gecontacteerd om de situatie in te schatten en het explosief onschadelijk te maken.

Carrefour heeft echter niet op DOVO gewacht om de winkel te ontruimen, en alle medewerkers en klanten in veiligheid te brengen. Dat gebeurde ook bij de winkels aan de andere zijde van de Kuringersteenweg.

Het is al de tweede keer in een week tijd dat Carrefour Hasselt alle klanten naar buiten moet jagen. Eerder was er een stroomonderbreking in de andere vestiging aan de Herckenrodesingel.