FAVV roept keramische balletjes om te bakken terug van GIFI

Het federaal voedselagentschap (FAVV) roept een partij keramische balletjes om te bakken terug van het merk GIFI. Dat heeft het FAVV meegedeeld.

"Na een controle in Frankrijk werd België op de hoogte gebracht via het snelle Europese waarschuwingssysteem van de Europese Commissie (RASFF) van de buitensporige migratie van aluminium uit keramische balletjes die gebruikt worden bij het bakken", klinkt het in een persbericht. "De inname van hoge dosissen aluminium kan neurotoxische effecten veroorzaken."

Het FAVV besliste daarom de balletjes onmiddellijk uit de handel te halen en een terugroepactie op poten te zetten bij consumenten. De balletjes zijn van oorsprong uit China en hebben de naam "ceramic balls" (koken). Ze zijn van het merk GIFI en worden verkocht in alle GIFI-winkels in ons land. Het lotnummer is 08/2014 Model n° 298010, de barcode 3491952980101.