Gent Festival van Vlaanderen strikt bariton-ster Thomas Hampson

Thomas Hampson, één van de meest gevraagde baritonzangers die zowel opera, operet, musical en lied aandoet, komt op zondag 15 september naar het Gent Festival van Vlaanderen. Hij vervangt Roberto Alagna.

"Maar liefst 150 cd-opnames staan op zijn palmares, inclusief talrijke prijzen: een Grammy Award, vijf Edison Awards, vier keer een Echo Klassik, de Grand Prix du Disque en verschillende Grammophone Music Awards", zegt de organisatie.

Dat Hampson geliefd is, bewijzen meerdere onderscheidingen. Van erelid van de Royal Academy of Music in Londen, over Kammersänger van de Wiener Staatsoper tot Commandeur dans l'Ordre des Arts et des Lettres van Frankrijk. En zijn naam prijkt op de A-lijst van het Witte Huis.

Thomas Hampson werkt ook samen met grote orkesten en dirigenten. "Zowat alle grote operahuizen ter wereld heeft hij aan de binnenkant gezien en daarnaast ligt zijn hart bij het opleiden van jonge zangers via zijn Hampsong Foundation."

Het is bovendien moeilijk om een operaster te noemen met wie Hampson nog nìet het podium gedeeld heeft: Renée Fleming, Rolando Vilazón, Luciano Pavarotti, Cecilia Bartoli, Anna Netrebko.

In Gent wordt Hampson gekoppeld aan de Belgische sopraan Jodie Devos, begeleid door het Nationaal Orkest van België. Tickets voor het concert in het Capitole Gent kosten tussen 25 en 80 euro.