Griekse werkloosheid lichtjes gedaald in april

Een lichtpuntje uit Griekenland: de werkloosheidsgraad is er in april lichtjes gezakt tegenover april 2014. Met 25,6 procent blijft de werkloosheid er wel het hoogst van Europa. Op een beroepsbevolking van 3,3 miljoen, zijn er in Griekenland 1,2 miljoen werklozen.

In april vorig jaar zat Griekenland nog met een werkloosheidsgraad van 27 procent, zo leren statistieken van het Griekse statistiekbureau Elstat. In maart van dit jaar kwam Elstat op 25,8 procent uit. Sinds het begin van de crisis is de werkloosheid in Griekenland snel toegenomen, met een piek van 28 procent in september 2013. Vooral de Griekse jongeren onder 25 jaar worden hard getroffen: meer dan de helft van hen (53,2 procent) zit zonder job. Vorig jaar was dat nog 55,4 procent.