Honda roept nog eens miljoenen auto's terug

De Japanse autofabrikant Honda roept nog eens 4,5 miljoen auto's terug die zijn uitgerust met een airbag die levensgevaarlijke mankementen kan vertonen. Dat heeft het bedrijf donderdag bekendgemaakt. Eerder waren al in totaal zo'n twintig miljoen Honda's teruggeroepen naar de garage wegens datzelfde euvel. In ons land gaat het om 400 auto's.
De kwestie van de airbags is ook al in de Amerikaanse Senaat besproken.

De airbags van het Japanse merk Takata kunnen bij het opblazen ontploffen, waardoor stukjes metaal en plastic door de auto kunnen vliegen. Er zijn wereldwijd al acht gevallen bekend waarbij de bestuurder daardoor overleed. Een aantal andere mensen raakten gewond, vooral aan het gezicht.

Autofabrikanten hebben daarom al vele miljoenen wagens teruggehaald om de airbags te vervangen. Honda, de derde automaker in Japan, is al vijftig jaar klant van toeleverancier Takata en is het zwaarst getroffen door de zaak van de airbags.

Het gaat bij deze nieuwste terugroepactie van Honda om 4,5 miljoen auto's wereldwijd. In de thuismarkt Japan worden ruim 1,6 miljoen voertuigen teruggeroepen. In ons land gaat het voorlopig om 400 Honda's van de modellen Jazz en Insight.