Microsoft ontslaat 11 vaste medewerkers in België

De Belgisch-Luxemburgse tak van technologiebedrijf Microsoft heeft gisteren beslist om zijn afdeling Advertising & Online te sluiten en de elf vaste medewerkers te ontslaan. Er zal daarnaast ook één baan verdwijnen in het kader van de woensdag aangekondigde inkrimping in de afdeling die gsm's en smartphones maakt.

De sluiting van Advertising & Online volgt op een aankondiging vanuit de Amerikaanse hoofdzetel van Microsoft vorige week dat het bedrijf zijn activiteiten rond online reclame aan AOL en AppNexus verkoopt. Daarbij zouden ongeveer 1.200 Microsoft-werknemers overstappen.

Maar AOL en AppNexus hebben geen zetel in België, waardoor de elf Belgische medewerkers op straat komen te staan. Microsoft gaat hen wel helpen bij het vinden van een andere job, zegt woordvoerster Katleen Dewaele. Mogelijk kunnen ze nog elders binnen Microsoft terecht.

De softwarereus kondigde woensdag ook aan wereldwijd tot 7.800 banen te willen schrappen in de afdeling die gsm's en smartphones produceert. Dat is een gevolg van de tegenvallende Nokia-deal. De impact van die herstructurering zal in België vrij beperkt zijn. Voor de betrokken divisie werken in ons land vijf mensen, van wie één iemand zijn job verliest. Microsoft geeft in ons land werk aan 380 mensen.