Praga Kahn geeft concert vanuit luchtballon in Aarschot

De Belgische dance-act Praga Kahn en de Aarschotse rockgroep The 5 AM geven vrijdag een concert vanuit een luchtballon in de buurt van Aarschot. De stunt moet het nieuwe festival AFTRsun Woodstock Edition promoten, dat op 7 en 8 augustus plaatsvindt in de Heikenstraat in Aarschot. Het is ook vanop die locatie dat de luchtballon zal opstijgen.
Chris Stessens
Praga Khan (archieffoto).

"We kunnen met de hulp van een brouwerij voor deze stunt beroep doen op de grootste luchtballon van het land. Deze biedt plaats aan alle instrumenten met inbegrip van een drumstel en een PA-installatie. De geluidsboxen zullen naar beneden gericht zijn zodat de muziek op de grond goed te horen zal zijn", aldus organisator Christophe Eggen. Het volledige optreden is op de festivalweide te volgen op een groot scherm.

Het festival AFTRsun Woodstock Edition is een initiatief van AFTRwhat, een non-profit organisatie die jonge muzikanten van alle muziekgenres kansen wil geven om hun talenten te tonen aan een groot publiek. Tijdens het festival zullen vooral lokale bands aan bod komen, met Praga Khan als afsluiter. Daarnaast zijn er ook twee podia waar dj's spelen.