VRT en Dranouter zoeken 40 testreporters voor festivalapp

De innovatieafdeling van de VRT test deze zomer op Dranouter een nieuwe festivalapp die volop ontwikkeld wordt. Er worden 40 testreporters gezocht om met hun smartphone de festivalbeleving vast te leggen in korte filmpjes.

De bedoeling is dat de testreporters met hun smartphone de festivalbeleving vastleggen in filmpjes van één minuut. Het gaat dan om filmpjes die een moment tonen waar de professionele camera's net niet bij zijn: de sfeer in het publiek, een feestje op de camping, enzomeer.

Met de hulp van de app kunnen de reporters hun beelden live doorsturen naar een testplatform. Daar gebeurt een automatische screening op inhoud en kwaliteit. De filmpjes worden op dit online testplatform gecombineerd met de professionele beelden van de optredens om zo een unieke mobiele festivalervaring te creëren.

Vrienden van de reporters kunnen thuis of onderweg inloggen op een beveiligde site en daar de "Dranouter moments" gebruiken. Zo beleven ze het Dranouterfestival alsof ze er zelf bij waren.

De app maakt deel uit van een Europees onderzoeksproject, waaraan naast de VRT ook de BBC en iMinds meewerken. Daarvoor strijken ook 25 specialisten neer op het festivalterrein om een antwoord te formuleren op verschillende technische vragen, bijvoorbeeld hoe 360°-camera’s kunnen ingezet worden bij livestreaming.

Vrijkaarten voor testgebruikers

Wie zich wil opgeven als testreporter en een Android-smartphone heeft (vanaf versie 4.4), kan zich inschrijven op Wallofmoments.be. De deelnemers krijgen een vrijkaart voor het festival. Dranouter vindt plaats van 7 tot en met 9 augustus.