Wegen rond Brussels Ossegempark gesloten voor verkeer

De wegen rond het Ossegempark op de Heizelvlakte in Brussel zijn van 10 juli tot 31 augustus gesloten voor het verkeer. De bedoeling is om het park op die manier veiliger te maken. Dat meldt de stad Brussel.

"De waarde erkennen van het park en van de diverse activiteiten die er in de zomer worden georganiseerd, houdt ook in dat we verplaatsingen veiliger moeten maken. Vooral omdat er onder de wandelaars veel gezinnen met kinderen zijn. (...) De tijdelijke voetgangerszone in het Ossegempark in Laken zorgt voor meer ademruimte voor wie in de dichtbevolkte wijken in de buurt van het park woont", aldus schepen van Mobiliteit Els Ampe (Open VLD).

Autoverkeer zal verboden zijn op de Dikke Lindelaan, op het stuk tussen de ingang van de lokalen van de Hondenbrigade en de rotonde Offenberg, en op het stuk tussen de rotonde Offenberg en het Amerikaans Theater, alsook op de Graaf Moens De Ferniglaan, tussen de rotonde Offenberg en de Madridlaan. Er wordt een duidelijke signalisatie geplaatst in de straten en lanen die uitgeven op de Madridlaan.

Door de drukste wegen rond het park af te sluiten voor het verkeer kunnen, volgens de stad, activiteiten geografisch evenwichtiger worden gespreid. Ook in 2014 werden deze wegen al afgesloten voor het verkeer.