Ateliers, fabrieken en kantoren centraal op Open Monumentendagen Brussel

De Open Monumentendagen in Brussel staan dit jaar, op 19 en 20 september, in het teken van ateliers, fabrieken en kantoren. Dat heeft Brussels minister-president Rudi Vervoort (PS) aangekondigd.

Deze editie zet de Brusselse productieplaatsen in de kijker: de zware industrie maar ook de kleine nijverheid, fabrieken, ateliers, werkplaatsen en het bijbehorende logistieke erfgoed zoals het transport van goederen.

Doen onder meer hun deuren open: de staatsarchieven (voormalige drukkerij Haseldonckx), het Meininger Hôtel (voormalige brouwerij Belle-Vue) en de Citroëngarage aan IJzer.

Zoals elk jaar organiseren de gemeentebesturen en plaatselijke erfgoedverenigingen tal van aanvullende activiteiten die gelinkt zijn met het jaarthema en de bezoekplaatsen. De brochure met het programma is beschikbaar vanaf 17 augustus.