Beyoncé hoofdact van Global Citizens Festival in New York

De Amerikaanse r&b-zangeres Beyoncé is de hoofdact van het Global Citizens Festival dat op 26 september plaatsvindt in New York. De optredens vallen samen met de algemene vergadering van de Verenigde Naties waarop 193 landen hun nieuwe globale doelstellingen zullen uiteenzetten. De VN zal er ook zijn plan voorstellen om extreme armoede tegen 2030 uit de wereld te helpen.

Andere artiesten die tijdens de 4e editie van het festival optreden, zijn Ed Sheeran, Pearl Jam en Coldplay.  Beyoncé treedt als hoofdact in de voetsporen van artiesten als Neil Young, Jay Z (haar echtgenoot) en Stevie Wonder, die er de vorige jaren hoofdact waren.

Het festival is gratis, maar festivalgangers moeten wel opdrachten uitvoeren om hun ticket te verdienen. Zo moeten ze bijvoorbeeld naar het ministerie van Buitenlandse Zaken bellen en vragen dat het 50% van zijn buitenlandse hulpbudget aan de armste ontwikkelingslanden zou geven.