Bioscoopgroep Kinepolis neemt Utopolis over

Bioscoopgroep Kinepolis heeft een principeakkoord bereikt om de groep Utopolis, met dertien bioscopen in vier landen, over te nemen. Dat meldt Kinepolis.

Utopia SA omvat drie Utopolis-bioscopen in het Groothertogdom Luxemburg, vijf in Nederland, vier in België (Mechelen, Turnhout, Aarschot en Lommel) en één in Frankrijk. De groep ontving vorig jaar 3,4 miljoen bezoekers, goed voor een omzet van 41 miljoen euro.

De overname hangt onder meer nog af van een onderzoek van de boekhouding. Voor de overname van de Belgische Utopolis-complexen zal Kinepolis toestemming vragen aan de Belgische Mededingingsautoriteit.

"De beoogde overname van de Utopolis-groep past in de expansiestrategie van Kinepolis Group, die hiermee haar positie in Frankrijk en Nederland versterkt en met Luxemburg geografisch een nieuwe markt toevoegt aan haar portfolio", stelt Kinepolis in een persbericht.