De kracht van een foto: opluchting na bijna-aanrijding jongetje

Een foto, 1.000 woorden, u kent het gezegde. Gisteravond werd deze stelling nog eens kracht bijgezet door een bijzondere foto van een Amsterdammer. Een tram kon maar nipt een aanrijding met een jongetje vermijden. De foto na het bijna-ongeluk is een krachtige samenvatting van opluchting en angst.
© Lennard Bonapart / @jazzyjournalist

Het incident vond gisteravond plaats net buiten het centrum van Amsterdam. Amsterdammer Lennard Bonapart werd opgeschrikt door de luide bel van een tram. Hij haast zich naar het raam en maakt vervolgens de bewuste foto.

Op de foto zien we de trambestuurster die aangedaan voorovergebogen ligt op haar dashboard. Het jongetje op de fiets lijkt in tranen te zijn, terwijl zijn vader hem troost. Opvallend: rondom gaat het leven weer zijn gangetje. Fietsers gunnen het tafereel zelfs geen blik.

De trambestuurster was zwaar onder de indruk en ze moest getroost worden door de conducteur van de tram. Na 10 minuten reed de tram verder. Lang nadat de jongen zelf zijn fietstochtje had hervat. Eind goed al goed.

Lees hier de talloze reacties op Twitter.