Gratis wifi in de hele binnenstad tijdens Gentse Feesten

Wie vanaf volgende week een bezoekje aan de Gentse Feesten brengt, zal in de hele feestenzone van gratis wifi kunnen genieten. Dat meldt het stadsbestuur.
Een blik onder de stadshal in Gent (archieffoto).

De Korenmarkt, de Kouter, het Sint-Veerleplein, de Vrijdagmarkt, het Laurentplein, het Beverhoutplein, de Groentenmarkt, het Sint-Baafsplein, de Graslei, de Korenlei, het Emil Braunplein, de Vlasmarkt en Bij Sint-Jacobs: wie zich tijdens de Gentse Feesten op deze plekken in de stad begeeft, kan op gratis wifi op haar of zijn smartphone rekenen. Enkel het Baudelohof en het Zuidpark blijven "wifivrij" omdat die pleinen vooral het terrein van kinderen zijn.

Citymesh staat in voor de installatie van het draadloze netwerk. Wie ervan gebruik maakt, krijgt Citypath als eerste pagina te zien. Dat is de onlinestadsgids die toeristen en inwoners in verschillende talen door de stad leidt.