Kortrijk bezit grootste vrij wifinetwerk van Vlaanderen

In 25 straten en pleinen in Kortrijk en in alle deelgemeentes kan iedereen voortaan gratis gebruikmaken van een wifinetwerk. De West-Vlaamse centrumstad bezit daarmee de grootste wifizone van heel Vlaanderen. Burgemeester Vincent Van Quickenborne, enkele schepenen en telecomprovider Telenet stelden het netwerk vandaag voor.

Op de Grote Markt in Kortrijk is het al jaren mogelijk om gebruik te maken van draadloos internet, maar het netwerk is nu gevoelig uitgebreid en omvat het volledige winkel-wandelgebied in de binnenstad. Het netwerk zal in de toekomst voort worden uitgerold naar enkele trekpleisters, zoals de Leieboorden.

Opvallend is dat ook alle zeven deelgemeentes een publieke wifizone kregen. Iedereen kan altijd gratis gebruikmaken van het performante netwerk, waarvan zelfs twee uur met supersnel internet. "In het kader van het project @llemaal digitaal vergroten we voor iedereen de toegang tot het internet, maar hier gaan we van @llemaal digitaal naar overal digitaal", aldus schepen van ICT Philippe De Coene.

Burgemeester Van Quickenborne sprak de ambitie uit om de slimste digitale centrumstad van Vlaanderen te worden. Bij het aanleggen van het netwerk is zelfs gelet op de kleinste details. Zo kregen zestig wifiversterkers de kleur mee van de gevels, zodat ze zo weinig mogelijk opvallen. Kortrijk investeerde 100.000 euro in de realisatie en het beheer voor de periode 2015 tot 2018.