Nabestaanden Fellini stemmen in met remake "La dolce vita"

Meer dan een halve eeuw nadat "La dolce vita" van Federico Fellini voor het eerst in de zalen is gekomen, is een remake van de filmklassieker in de maak. De nabestaanden van de Italiaanse regisseur hebben de rechten van de film aan een Romeins productiehuis verkocht.
Image supplied by Capital Pictures

Een ware controverse. Dat veroorzaakte Fellini in 1960 toen "La dolce vita" in de zalen kwam. In de film trekt een journalist (Marcello Mastroianni) door de straten van Rome alwaar hij kennis maakt met de vergane glorie van de adel, de decadentie van de nieuwe rijken en jonge vrouwen terwijl hij de reden van zijn eigen bestaan probeert te doorgronden.

De beroemdste scène uit de film, en één van de beroemdste scènes uit de filmgeschiedenis tout court, is die waarin het personage Sylvia (Anita Ekberg) de journalist verleidt tot een duik in de Trevifontein terwijl ze zelf door de waterpartij waadt.

"La dolce vita" won de Gouden Palm op het filmfestival van Cannes en sleepte een Oscar in de wacht.

AMBI Pictures

Vijfenvijftig jaar later krijgt de film een remake. Dat meldt het Romeinse productiehuis AMBI Pictures dat de rechten van de familie van Fellini kocht. "We willen een eigentijds verhaal brengen dat even commercieel, iconisch als prijswaardig als het origineel is", zeggen Andrea Iervolino en Monika Bacardi van het productiehuis. Wie de film zal regisseren en wie erin zal meespelen, is nog niet duidelijk.

"Talloze keren zijn we benaderd om een remake, een prequel of een sequel van de film te maken", reageert Francesca Fellini, een nicht van de regisseur. "We wisten dat enkel een team uitzonderlijke producenten en overtuigende omstandigheden ons zouden kunnen overtuigen om de rechten te verkopen." Hoeveel het productiehuis op tafel heeft gelegd, is niet bekendgemaakt.