Ryanair stapt uit Aer Lingus

De raad van bestuur van de Ierse lagekosten­luchtvaartmaatschapij Ryanair stemt in met de verkoop van haar belang van 29,8 procent in Aer Lingus aan luchtvaartgroep IAG. Dat heeft Ryanair zelf gemeld.

Ryanair probeerde de voorbije jaren zelf meermaals Aer Lingus volledig in handen te krijgen, maar werd onder meer teruggefloten door de Europese Commissie. Nadat was gebleken dat de luchtvaartmaatschappij naar IAG zou gaan, werd Ryanair verplicht om zijn belang tot maximaal 5 procent te verlagen. Dat werd in juni nog bevestigd door de Britse mededingingsautoriteit, de Competition and Markets Authority (CMA).

Nu gaat de raad van bestuur van Ryanair dus akkoord met het bod van IAG, dat 2,55 euro per aandeel Aer Lingus bedraagt. De raad is van mening dat het bod in het beste belang is van de aandeelhouders. Volgens topman Michael O'Leary zal Ryanair een kleine winst maken op zijn investering in Aer Lingus van de voorbije 9 jaar.