Twee doden bij een schietpartij in Duitsland

In het zuiden van Duitsland zijn twee doden gevallen bij een schietpartij in Tiefenthal, een plaats van de gemeente Leutershausen, in het district Ansbach in de deelstaat Beieren. De vermoedelijke dader is inmiddels opgepakt.

Vanmorgen schoot een gewapende man een 82-jarige vrouw en een 72-jarige man dood, en vluchtte weg in een zilverkleurige cabrio van het merk Mercedes. De politie kon hem een 30-tal kilometer verder aan een tankstation in Bad Windsheim inrekenen.

De 47-jarige verdachte is afkomstig uit de regio Mittelfranken en heeft psychiatrische problemen. De man stond niet bekend bij de politie en zal door deskundigen worden onderzocht om uit te maken of hij in voorlopige hechtenis wordt genomen of in een psychiatrische instelling wordt geplaatst.

De procureur van Ansbach, Gerhard Neuhof, kon op een persconferentie niet preciseren wat het motief van de dader was, die zijn slachtoffers "lukraak" zou hebben uitgekozen. De man wordt er ook van verdacht het vuur te hebben geopend op de bestuurder van een tractor, zonder hem te raken. Voorts zou hij een automobilist hebben bedreigd. Het parket legt hem dubbele doodslag ten laste en een poging tot doodslag op de tractorbestuurder.