Twee doden bij verkeersongeval in Kluisbergen

In Ruien, een deelgemeente van Kluisbergen, zijn donderdagavond twee mensen omgekomen bij een verkeersongeval. Een wagen verloor de controle over het stuur en raakte twee mensen die langs de kant van de weg stonden. De bestuurder reed onder invloed en heeft verklaard dat hij te snel reed.

Op kruispunt van de Grote Herreweg de De Pacht, ter hoogte van de kerk, verloor een bestuurder rond 22.45 uur gisteravond de controle over het stuur. De wagen greep een man en een vrouw mee die de straat aan het oversteken waren.

De slachtoffers werden nog naar het ziekenhuis gebracht, maar overleden daar later aan hun verwondingen. Ze woonden allebei in de straat waar het ongeluk gebeurde. De bestuurder, een twintiger uit Oudenaarde, bleef ongedeerd.

"De automobilist heeft verklaard dat hij 70 km/u uur reed op een plaats waar hij maar 50 km/u mocht. Hij raakte naar eigen zeggen de controle over het stuur kwijt toen hij over een vluchtheuvel reed. De wagen botste tegen een borduursteen en ging over de kop. Op die manier zouden de voetgangers geraakt zijn", zegt het parket.

Volgens het parket reed de man ook onder invloed van alcohol. Het is niet de eerste keer dat hij daarop betrapt wordt. De man verschijnt later vandaag voor de onderzoeksrechter, het parket vraagt zijn aanhouding voor onopzettelijke doding.