Vakantie-uittocht veroorzaakt drukte op de weg

Het was deze namiddag al op verschillende plaatsen aanschuiven, onder meer op de toegangswegen naar Antwerpen. De avondspits duurde vanavond ook langer dan anders. En ook morgenochtend verwacht de automobilistenvereniging VAB druk verkeer in eigen land.

Ook in het buitenland was het druk door de vakantie-uittocht. In Zwitserland stond er deze middag een auto met pech in de Gotthardtunnel. Daardoor werd de tunnel gedurende 2 uur afgesloten.

Rond 14.30 uur was de weg vrijgemaakt, maar er stonden urenlang lange files: richting Italië verloor men voor de tunnel zo'n 2 uur en richting het noorden 1.45 uur. De automobilisten krgen de raad te kiezen voor de A13 (San-Bernadinotunnel).

In Frankrijk was er deze middag druk verkeer op de A7 Lyon-Orange en ook aan de Mont-Blanctunnel was het aanschuiven. Op de A10 Parijs-Bordeaux was er vertraging vlak voor Bordeaux.