West-Vlaamse priester bekent nog 5 andere feiten van seksueel misbruik

De 61-jarige priester uit het bisdom Brugge die begin juni zelf ontslag nam na feiten van seksueel misbruik, heeft nog vijf andere feiten bekend. De feiten dateren allemaal van de jaren 80 en 90 toen hij onderpastoor was in Zwevezele. Het bisdom heeft de dossiers intussen overgemaakt aan het parket.

Tien jaar geleden kwam de priester voor het eerst in opspraak. Het zou gaan om ongeoorloofde aanrakingen bij minderjarige jongens. In 2012 kwam dan een klacht binnen over feiten uit de periode 1983-1994. In beide gevallen kwam er bemiddeling en kreeg het slachtoffer een schadevergoeding.

Toen begin deze maand een nieuwe zaak naar boven kwam, heeft de priester zelf besloten al zijn functies neer te leggen. Voor het derde feit is er evenwel geen formele klacht ingediend. Nu heeft de man dus nog vijf andere feiten bekend.

Het gaat om een man van 61 uit Roeselare, die onderpastoor was in Zwevezele en pastoor in Marke. Sinds de eerste klacht had hij geen parochie meer onder zijn hoede. De laatste jaren was hij directeur van Vlaanderens Bedevaarten. Hij was ook een tijd aalmoezenier in het woonzorgcentrum Herdershove in Brugge.