"Mijn gebroken been is vermomde zegen voor onze optredens"

Dave Grohl van Foo Fighters noemt zijn gebroken been "een vermomde zegen voor de optredens van de band". Aan Entertainment Weekly heeft hij verteld dat de recente optredens de beste uit hun carrière zijn. "We spelen langer en luider dan ooit."

Grohl brak op 12 juni zijn been na een val van het podium tijdens een optreden in Zweden. Als gevolg hiervan moesten onder meer de optredens op Pinkpop, Glastonbury en Rock Werchter geannuleerd worden. Maar sinds 4 juli treedt Foo Fighters opnieuw op, met Grohl zittend op een troon centraal op het podium en daar is hij zeer enthousiast over.

"De shows die we nu spelen zijn onze favoriete shows tot nu toe", zegt Grohl. "Wat leek op iets dat ons zou tegenwerken, blijkt een mooie vermomde zegen. De troon, mijn krukken en het publiek, het draagt er allemaal toe bij dat we langer en harder spelen dan ooit tevoren. De show heeft hierdoor een hele nieuwe energie. De spontaniteit van deze situatie doet iedereen glimlachen."

De frontman van de band geeft ook nog toe dat hij "high was van de pijnstillers" toen hij de troon waarop hij nu zit, ontwierp. "Ik had ook nog graag gehad dat hij kon vliegen, maar onze technicus vond 1 gebroken been genoeg." Foo Fighters is nog tot eind oktober op tournee in Noord-Amerika en keert in november terug naar Europa.