"Relatief succesvol sociaal energiebeleid in Vlaanderen"

Het aantal mensen dat zijn energiefactuur niet kan betalen, is vorig jaar gedaald. Dat blijkt uit cijfers van de Vlaamse Regulator van de Elektriciteits- en Gasmarkt. De VREG vindt dat een bevestiging dat er zoiets bestaat als een succesvol sociaal electriciteits- en aardgasbeleid.

Het aantal afbetalingsplannen bij energieleveranciers zakte met ruim 16 procent, tot iets meer dan 72.000.

Wie zijn factuur niet betaalt en geen nieuwe leverancier vindt, valt terug op de netbeheerder. Maar ook dat aantal loopt al een paar jaar terug, zegt de VREG. "Onze cijfers wijzen er toch wel op dat er geen structurele toename van het energie-armoede-probleem is", zegt woordvoerder Dirk Van Evercooren. "Dat is een bevestiging van het feit er zoiets als een sociaal elektriciteits- en aardgasbeleid is dat ook relatief succesvol mag worden genoemd."