"Restricties voor banken zullen nog twee maanden duren"

De Griekse minister van Economische Zaken Giorgos Stathakis verwacht dat de restricties voor de banken nog zeker twee maanden zullen duren. Dat heeft hij gezegd in een interview met een Griekse tv-zender.

Stathakis denkt dat de Griekse banken volgende weer open kunnen gaan, als er dit weekend tenminste een akkoord met Europa wordt bereikt. Maar ook dan zullen de hoeveelheden geld die de Grieken kunnen opnemen, nog steeds beperkt blijven, net als de geldstromen naar het buitenland.

Uit het interview bleek ook dat de spanningen over de toekomst van Griekenland hun weerslag krijgen op de sfeer binnen regeringspartij Syriza. Ministers en parlementsleden die het niet eens zijn met het regeringsbeleid, moeten opstappen, zei Stathakis.

Bij de stemming van afgelopen nacht in het Griekse parlement over de nieuwe voorstellen van de regering-Tsipras hebben tien leden van Syriza tegengestemd of zich onthouden.