"Toch is hij zo niet geboren"

"De kat die je hart breekt op de meest positieve manier." Nieuwswebsite Huffington Post kon Luhu, de triestig ogende poes die sedert enkele weken het internet verovert, niet beter omschrijven. De bijna 3-jarige Luhu heeft dan ook 2 kijkers die zelfs de meelijwekkende blik van Puss In Boots uit Shrek doet verbleken. "Velen denken dat hij zo geboren is, maar dat is niet zo", aldus eigenares Maggie Liu uit Peking, China, op ABC News.

"Luhu heeft infecties aan zijn ogen gehad toen hij 2 weken oud was. Hij heeft toen een zware operatie aan zijn ogen moeten ondergaan en de bijverschijnselen hebben zijn zicht bepaald. Hij moet nu zijn uiterste best doen om zijn ogen te openen om iets goed te kunnen waarnemen."

"Ik besef wel dat Luhu door zijn ogen een speciaal uiterlijk heeft. Maar ik had nooit verwacht dat hij daardoor zo populair zou worden. Ik hoop in de toekomst dus nog meer avonturen van Luhu met de wereld te delen."

Het aantal volgers op Instagram blijft intussen stijgen en stevent geleidelijk op 100.000 af. Ook al deelt hij deze account met 2 andere katten, Barher en Bardie, toch is het "the saddest looking cat ever" die met de pluimen gaat lopen.

"Hoe triest Luhu ook moge kijken, hij is heus wel een vriendelijk baasje."

"Niet dat ik specifieke plannen met hem heb, of met mijn andere katten. Ik hoop dat ze gezond blijven en zolang mogelijk bij mij blijven." De vraag die velen zich nu stellen, is of "Sad Cat" even beroemd zal worden als "Grumpy cat". De instagram-account van deze laatste kat telt wel al meer dan 750.000 volgers. Er is dus nog een hele weg af te leggen.

De avonturen van de 3 katten kunt u hier volgen.

lees ook