Een van de meest gezochte jihadisten in Tunesië gedood

De Tunesische ordediensten hebben vijf vermoedelijke terroristen gedood in de regio Gafsa, in het centrum van het land. Bij die actie werd ook Mourad Gharsalli gedood, een van de meest gezochte Tunesische jihadisten. Dat heeft de woordvoerder van de president bekendgemaakt.

De 28-jarige Gharsalli is een van de leiders van Okba Ibn Nafaa. Die terreurgroep, die gelinkt wordt aan Al Qaeda, wordt beschouwd als de belangrijkste gewelddadige organisatie in het land. De groep heeft sinds eind 2012 al meerdere aanvallen tegen Tunesische soldaten aan de Algerijnse grens opgeëist.


Okba Ibn Nafaa is volgens de Tunesische autoriteiten ook verantwoordelijk voor de aanslag op het Bardomuseum in Tunis, waarbij op 18 maart 22 mensen om het leven kwamen. Die aanslag is nochtans opgeëist door IS (Islamitische Staat).
De vijf vermoedelijke terroristen werden gedood bij een actie van de ordediensten in Jebel Orbata.