Monaco viert tiende ambtsjubileum Albert II

Met een muziekavond voor het rijkelijk met vlaggen versierde paleis zijn in Monaco de feestelijkheden voor het tienjarige ambtsjubileum van vorst Albert II begonnen. De gastheer heeft samen met zijn echtgenote Charlène de inwoners van het prinsdom uitgenodigd voor een tweedaags feest. Vele Monegasken kwamen naar het plein voor het paleis op de rots.

Alle 37.000 inwoners van Monaco waren op het feest uitgenodigd, onder hen ongeveer 8.000 Monegasken van geboorte.

Tijdens een "muzikale cocktail" op het plein voor het paleis overhandigde de burgemeester van Monaco het officiële doopgeschenk van de Monegasken -een sierspeld en een horloge van Cartier- aan Jacques en Gabriella, de tweeling van Albert en Charlène. De baby's kwamen met hun kindermeisjes even op het balkon.

Zondag zal een concert van de Britse popzanger Robbie Williams de feestelijkheden afsluiten.