15.000 deelnemers voor eerste Vlaamse Color Run

In Hemiksem bij Antwerpen hebben zowat 15.000 mensen deelgenomen aan de eerste Vlaamse editie van de Color Run. Dat is ongeveer evenveel als het aantal deelnemers aan de Color Run van Brussel, die er intussen drie edities heeft opzitten.

De Color Run ontstond in 2011 in de Verenigde Staten en groeide al snel uit tot een wereldwijd gegeven. Vorig jaar waren er meer dan 300 edities verspreid over ruim 50 landen. Het idee is om geoefende en beginnende lopers samen te brengen voor een leuke sportieve dagactiviteit zonder competitie. Je tijd wordt niet geregistreerd.

De Color Run is volgens de organisatie vooral populair bij beginnende lopers, dankzij de beperkte afstand (5 kilometer), en de uitgebreide randanimatie. Onderweg word je immers bedolven met kleurpoeder en na afloop is er nog een muziekfestival waar je kan uitblazen van de gedane inspanningen.

"40 procent van de deelnemers zijn zogenaamde "first timers" die nog nooit aan een loopevenement van 5 kilometer of meer deelnamen", zegt Greg Broekmans van organisator Golazo Sports. "Nog unieker aan het deelnemersveld is dat 70 procent vrouwen zijn en de gemiddelde leeftijd nauwelijks 20 jaar is. Het festivalgevoel dat we creëren heeft daar allicht veel mee te maken. Voor velen is het lopen eigenlijk bijzaak, maar we hopen uiteraard wel dat ze er de smaak door te pakken krijgen."