Boko Haram eist zelfmoordaanslag in Tsjaad op

De islamistische terreurgroep Boko Haram heeft de zelfmoordaanslag in de Tsjadische hoofdstad Ndjamena opgeëist. Dat meldt de SITE Intel Group, een organisatie die de online activiteiten van terroristische organisaties volgt.

Op de centrale marktplaats van Ndjamena waren minstens vijftien mensen om het leven gekomen toen een als vrouw verklede man zichzelf opblies aan de ingang van de marktplaats.
Via Twitter is de aanslag nu opgeëist door de "West-Afrikaanse Provincie van Islamitische Staat". Dat is de naam die Boko Haram hanteert sinds de organisatie in maart een alliantie met het al even extremistische IS was aangegaan.
Boko Haram eiste tegelijkertijd ook een zelfmoordaanslag op in Maidiguri, in het noordoosten van Nigeria. Die aanslag heeft aan zeker twee mensen het leven gekost.