Bosnië veroordeelt bekogelen Servische premier

De drie presidenten van Bosnië hebben de incidenten van gisteren in Srebrenica veroordeeld, waarbij de Servische premier Aleksandar Vucic werd uitgejouwd en met stenen bekogeld. Ze beloven dat er een onderzoek wordt ingesteld en dat de verantwoordelijken zullen worden aangepakt.

In een mededeling veroordeelt het presidentschap in Sarajevo "in de strengste bewoordingen" de aanval en drukt het zijn "diepe spijt" uit. Er zal een onderzoek worden ingesteld om de identiteit van de daders snel te achterhalen. Premier Vucic kwam naar Srebrenica in een "geest van verzoening en met de bedoeling hulde te brengen aan de slachtoffers", luidt het nog. Er volgen verontschuldigingen aan "alle buitenlandse delegaties".

"Diegenen die het incident vandaag hebben uitgelokt, hebben niet alleen Vucic aangevallen, maar hebben ook de religieuze begrafenissen ontheiligd en de Bosnische moslims in verlegenheid gebracht", reageert de belangrijkste politieke partij van de Bosnische moslims.