Cactusfestival verwelkomde dit jaar 30.000 mensen

Ze waren met 30.000, de fans die dit jaar het Cactusfestival in Brugge hebben bezocht. De organisatie spreekt van een succesvolle 34e editie. "Vooraf heb je altijd die spanning, maar uiteindelijk mogen we weer spreken van een voltreffer", aldus organisator Patrick Keersebilck.
Matthias Engels

Afsluiten deed het festival in matige klimatologische omstandigheden, maar dankzij de twee zonnige dagen in het begin kan Keersebilck als een tevreden man terugblikken.

"Uiteindelijk was het perfect. Ons terrein leent zich daar ook perfect toe, met het water, wat wind en schaduwpartijen." Ook de kunst op het terrein, een nieuw gegeven voor Cactus, sloeg aan. "Ik kreeg heel mooie reacties op de constructies in bamboe van Georges Cuvelier. Hopelijk kunnen we de lijn doortrekken."

Blij met de opkomst, met het weer én met de muziek

Ook op muzikaal vlak spreekt de organisatie van een mooie editie. "We werken nog altijd met fantastische mensen. Dat bleek bij Grace Jones. Qua stem was ze iets minder, maar met een perfecte show en goede band zorgt ze toch wel voor een totaalspektakel. Maar we hadden ook mooie verrassingen, en bijvoorbeeld Goose en vooral Balthazar, als headliner na John Hiatt zaterdag, werkten heel goed", aldus Keersebilck.