Citadel van Aleppo verder beschadigd door bom

In Syrië is de citadel van Aleppo weer aanzienlijk beschadigd. Dat gebeurde nadat rebellen een bom lieten ontploffen in de buurt van de UNESCO-site. Daardoor is een stuk muur van het fort ingestort.

De citadel van Aleppo is sinds 1986 door de UNESCO-erfgoed als werelderfgoed, als deel van de oude stad. Maar sinds het uitbreken van de oorlog in Syrië, drie jaar geleden, wordt het fort gebruikt door het Syrische leger. In 2012 raakte de poort van het fort al beschadigd en gisteren liep het weer aanzienlijke schade op. Dat is duidelijk te zien op YouTube-beelden.

Dat gebeurde toen rebellen gisteren een bom lieten ontploffen in een nabijgelegen tunnel. Vermoedelijk ging het om bevoorradingstunnel. Het is nog onduidelijk wie er precies verantwoordelijk is voor de explosie.