Dode en verschillende gewonden bij verkeersongevallen

In Walshoutem (Landen) zijn bij een frontale botsing vier gewonden gevallen, waaronder één zwaargewonde. En op de E40 Luik-Brussel in Tienen is in de vooravond een wagen over de kop gegaan.

Bij een verkeersongeval op de Hannuitsesteenweg in Landen zijn vier personen gewond geraakt. Door een nog onbekende oorzaak verliet een wagen ter hoogte van het op- en afrittencomplex in Walshoutem zijn rijvak en belandde op het vak van de tegenliggers. Daar botsten twee auto's frontaal. De vier slachtoffers werden naar de Clinique Notre-Dame in Waremme en het regionaal ziekenhuis Sint-Trudo in Sint-Truiden gebracht.

Eén man raakte zwaargewond, maar verkeerde op het eerste zicht niet in levensgevaar. Beide wagens liepen zware schade op en werden getakeld. De Hannuitsesteenweg was tot ongeveer 22 uur deels versperd door het ongeval. De politie regelde er het verkeer.

Wagen over kop op E40 in Tienen

Op de E40 Luik-Brussel in Tienen is in de vooravond een wagen over de kop gegaan. De inzittenden kwamen er met de schrik vanaf. De bestuurster verloor de controle over haar auto ter hoogte van de afrit Tienen. De wagen ging over de kop en eindigde naast de rijbaan in het struikgewas. De twee inzittenden, die als bij wonder niet gewond raakten, geraakten op eigen kracht uit het wrak.

Dode en twee gewonden bij ongeval in Mertenne

Bij een botsing tussen twee voertuigen op een veldweg in Mertenne (Walcourt) is een vrouw om het leven gekomen. Er vielen ook twee gewonden, bevestigen de hulpdiensten van Thuin. De brandweer moest hen uit hun verhakkelde wagen bevrijden.

Ongeval Antwerpse ring

Bij een ongeval op de Antwerpse ring ter hoogte van Borgerhout raakte een passagier geklemd in zijn wagen. De passagier kon op eigen kracht het voertuig verlaten.