Geraardsbergen schrapt retributies op 11 juli

Burgemeester Guido De Padt (Open VLD) van Geraardsbergen wil dat alle parkeerretributies van gisteren - 11 juli - worden geschrapt. In de stad hoeven bestuurders geen parkeerticket te kopen op feestdagen en 11 juli is volgens hem wel degelijk een feestdag.

"Op onze parkeerautomaten staat vermeld dat op zon- en feestdagen  geen parkeertickets moeten worden betaald of voorgelegd in de auto. En daarom heb ik de beslissing genomen om die boetes te annuleren", zegt De Padt.

Ook in andere steden is er verwarring over parkeren op de Vlaamse feestdag. 11 juli is namelijk geen wettelijke feestdag, en dat leidt tot enige onduidelijkheid. In Kortrijk of Hasselt bijvoorbeeld hoef je dan geen parkeerticket te kopen.

De Belgische parkeerfederatie, die eigenaars en uitbaters van parkings vertegenwoordigt, vraag duidelijkheid.