Huilende Chaka Khan staakt optreden na 25 minuten

Fans van de Amerikaanse soulzangeres Chaka Khan konden gisteravond maar 25 minuten genieten van haar optreden op North Sea Jazz in Nederland. Snikkend vertelde ze het publiek dat ze niet verder kon.

Volgens onze Nederlandse collega's van De Volkskrant klonk haar stemgeluid niet al te best. Ook zou Khan, bekend van hits als "Through the fire" en "I'm every woman", sommige nummers vals hebben gezongen. Haar teleurstellende vocale prestatie zou te wijten zijn aan een keelontsteking.

Na de aankondiging werd de set gewoon voortgezet door haar begeleidingsband en haar achtergrondvocalisten. Ook de Nederlandse singer-songwirter Jett Rebel schoot de onfortuinlijke Khan te hulp. Hij bracht het funknummer "Tell me something good".

"Wanneer ik genezen ben, dan maak ik het goed"