Mechelen stelt wereldrecord polonaisedansen scherper op Vlaamse feestdag

In Mechelen zijn enkele duizenden mensen samengekomen op de Grote Markt om er uit volle borst mee te zingen met bekende nationale en internationale liedjes tijdens Vlaanderen Zingt. Na een groot vuurwerk, ter gelegenheid van de Vlaamse feestdag, deden de organisatoren van 'De zomer is van Mechelen' een gooi naar het wereldrecord polonaisedansen.

Dat stond tot voor zaterdagavond met 1412 dansers op naam van de Nederlanders. Maar in de Dijlestad maakten maar liefst 2153 mensen één lange rij. En daarmee staat het wereldrecord polonaisedansen sinds zaterdagavond op naam van de Mechelaars. Dertien minuten lang liep de lange mensenrij al dansend op de tonen van André Van Duin, Willy Sommers en Christoff over de Grote Markt in Mechelen.

Maar of het wereldrecord dat de Mechelaars sinds zaterdagavond op hun naam hebben staan, lang stand zal houden, is nog maar de vraag. Want vandaag, zondag, willen Marc Coucke en schlagerzanger Steve Tielens tijdens de fandag van KV Oostende ook het wereldrecord polonaisedansen verbreken. Of hen dat lukt, weten we dus later deze dag.