Michel geeft Kamer morgen toelichting over Griekenland

Premier Charles Michel (MR) zal morgennamiddag toelichting geven in de Kamer over de onderhandelingen met Griekenland.

De premier heeft vrijdag al toegestemd om toelichting te komen geven, zegt de woordvoerder van de premier.

Volgens fractieleider Jean-Marc Nollet (Ecolo) en Kamerlid Kristof Calvo (Groen) zet onze regering zich meer en meer op de Duitse lijn - een "extreme positie". "Dat kan niet zonder terug te koppelen met het parlement of zonder mandaat", klaagt Calvo.

"We hebben steeds meer de indruk dat premier Michel en minister Van Overtveldt aansturen op meer problemen", zegt het groene Kamerlid. "In plaats van alles onder mekaar en binnen de regering te bedisselen, moeten ze terugkoppelen met het parlement. Zij hebben geen mandaat om extreme posities in te nemen. Ze moeten de kant van de oplossingen kiezen in plaats van de problemen te vergroten".

De terugkoppeling komt er dus alvast, morgen om 14.15 uur in het Federaal Adviescomité voor Europese Aangelegenheden.