Nieuwe controlepoortjes op Brussels Airport stuk

De nieuwe automatische grenscontrolepoortjes op Brussels Airport werken weer. Dat meldt een woordvoerster van de luchthaven. De e-gates waren vrijdag officieel ingehuldigd, maar bleken zondag al stuk.

Technici losten het informaticaprobleem op, en vandaag, kort na de middag konden reizigers er weer gebruik van maken. Doel van de poortjes is om automatisch de identiteit te verifiëren van EU-burgers van minstens 12 jaar die van buiten de Schengenzone op Brussels Airport aankomen.

De storing veroorzaakte geen hinder op de luchthaven, want reizigers konden nog steeds langs de oude loketten passeren. Ook de politie tilde er niet al te zwaar aan. "Het gaat hier immers om een testfase", luidde het daar.

De automatische controleposten kostten 2,4 miljoen euro. Minister van Binnenlandse Zaken Jan Jambon (N-VA) en staatssecretaris Theo Francken (N-VA) openden ze  afgelopen vrijdag officieel.