Start werken E19 vannacht, grote verkeershinder verwacht

Vannacht starten grote werkzaamheden op de E19, in eerste instantie in de richting van Brussel naar Antwerpen. Hoewel de snelweg open blijft, zal de verkeershinder in beide richtingen groot zijn. De A12 vormt een beter alternatief.

Tijdens de eerste fase, van 13 tot 16 juli, wordt het wegdek aan Mechelen-Zuid aangepakt en is er voor het verkeer richting Brussel nog geen hinder. Richting Antwerpen kan je over twee rijstroken rijden, maar de oprit Mechelen-Zuid is dan wel afgesloten. Mechelen-Noord is een alternatief.

In een tweede, veel langere fase wordt de rest van het traject aangepakt en wordt het verkeer in beide richtingen over één kant van de snelweg geleid. Er zijn dan telkens twee versmalde rijstroken beschikbaar.

De op- en afrit Mechelen-Noord richting Antwerpen en de oprit vanaf de R6 richting Brussel zullen die hele periode afgesloten blijven. Het verkeer voor de afrit Mechelen-Noord moet er al af in Mechelen-Zuid. Voor de oprit Mechelen-Noord is de N1 en de oprit Rumst de omleidingsroute en wie van de R6 komt, kan eerst via de N1 en vervolgens de N16 de snelweg op richting Brussel.

In de werfzone zal een snelheidslimiet van 70 km/u gelden. Er zal onder meer een mobiele LIDAR-camera, ook wel "superflitspaal" genoemd, worden ingezet om dat te controleren.