"Echte venten vind je in Australië"

Michael Douglas won in 1987 een Oscar voor beste mannelijke hoofdrol in "Wall street" en is, hoewel intussen 70, nog altijd actief in de filmwereld. En hij heeft zo zijn eigen mening waarom Australische acteurs tegenwoordig de scepter zwaaien in Hollywood. Hij vindt namelijk dat de Amerikaanse acteurs "softies" geworden zijn, zo vertelde hij aan nieuwswebsite The Independent.

De lijst van blockbuster-acteurs met Australische roots dikt intussen stevig aan. Chris Hemsworth, broer Liam Hemsworth, Hugh Jackman, Sam Worthington, Jai Courtney en Joel Edgerton lijken de successen aan elkaar te rijgen. En ook op tv-gebied weten een aantal acteurs zich te manifesteren, zoals Ryan Kwanten, Matt Passmore en Alex O’Loughlin.

Michael Douglas: "Wat de Australische acteurs betreft draait het allemaal rond hun mannelijkheid. In de VS hebben we te maken met een soort aseksuele of unisekszone bestaande uit gevoelige jonge zielen. Wij hebben niet zoveel Channing Tatums of Chris Pratts. Terwijl de Australiërs die wel ter beschikking hebben. Dat is een fenomeen."

"Er is iets gaande met jonge Amerikaanse acteurs, zowel bij mannen als bij vrouwen, want zowel de Britten als de Australiërs nemen de beste rollen in Amerikaanse films voor hun rekening. Wat de Britten betreft, die nemen hun opleiding erg serieus, terwijl de Amerikanen zich laten leiden door het beeld dat ze via sociale media bewust willen neerzetten."

Volgens de acteur zijn Amerikaanse acteurs dus meer bezig met hun imago via die sociale media dan met hun carrière.

Hieronder een kleine selectie van Australische "krachtpatsers":

lees ook