Campingpyromaan De Haan krijgt 36 maanden cel

Een 32-jarige man uit Lokeren is veroordeeld tot 36 maanden cel, waarvan 30 voorwaardelijk, voor drie brandstichtingen op camping Lispanne in De Haan. Aan de twee burgerlijke partijen moet hij in totaal een voorlopige schadevergoeding van 10.000 euro betalen.

Op 26 maart brandde een stacaravan van een ouder koppel uit Denderhoutem volledig uit. Meteen was er sprake van brandstichting en werd de dertiger in de boeien geslagen. De man bleek immers op 14 oktober 2014 in Dendermonde veroordeeld geweest te zijn tot een voorwaardelijke celstraf van 15 maanden omdat hij het huis van zijn oom in brand gestoken had terwijl die binnen lag te slapen.

Eind september 2013 woedde al eens brand in twee caravans op dezelfde camping. Ook die feiten bleken door de beklaagde gepleegd te zijn.