Dierenverzorger leert pinguïn zwemmen

Pinguïn Charlotte werd bij haar geboorte in het dierenpark "Birdland Park & Gardens" in het Britse graafschap Gloucestershire zo door het personeel in de watten gelegd dat ze niet eens hoefde te leren zwemmen om op zoek te gaan naar eten. Ruim tien maanden later heeft Charlotte zelfs een panische angst voor water. Hoog tijd voor zwemlessen, vond haar adoptievader en verzorger Alister Keen, die met Charlotte het water induikt om toch maar te tonen hoe leuk dat kan zijn.

Keen op nieuwswebsite The Telegraph: "In het begin was ze doodsbenauwd van het vooruitzicht dat haar veren nat zouden worden. Ik weet wel dat pinguïns niet kunnen vliegen, maar zij ging tot het uiterste om een plons in het water te vermijden."

"Normaal leren babypinguïns te zwemmen wanneer ze hun ouders volgen in het water. Daarom vond ik dat ik, als haar adoptievader, haar moest leren zwemmen. Maar in het begin dacht ik dat ze het nooit zou leren. En je kan haar nu ook nog nauwelijks vergelijken met een eend in het water."

Zwemlessen zullen bijgevolg nog een tijdje nodig zijn.

lees ook