Duizenden mensen geëvacueerd voor bosbranden in westen van Canada

In het westen van Canada hebben meer dan 13.000 mensen hun huis moet verlaten wegens bosbranden. Volgens de lokale overheden woeden er in totaal meer dan 200 branden.

De regering van de provincie Saskatchewan maakt melding van in totaal 124 bosbranden, daarnaast zijn ook in de provincie Brits-Columbia nog eens 79 brandhaarden actief.
In het noorden van Saskatchewan moesten door het vuur heel wat wegen worden afgesloten en zijn verschillende gebieden niet langer toegankelijk. De overheden raden de niet-noodzakelijke reizen naar de getroffen gebieden af.

Globalisering op het vlak van brandbestrijding

De branden hebben ook gevolgen in de VS. De rook, die naar het zuiden afdrijft, wordt namelijk ook boven steden in de Amerikaanse deelstaat Colorado waargenomen.
Brandweerkorpsen uit het westen van Australië zijn intussen ook naar Canada gereisd om het vuur te helpen bestrijden. "Dit toont de toenemende globalisering op het vlak van brandbestrijding aan. We gaan onze mogelijkheden vergroten om steun te verlenen in internationale gebieden, in de eerste plaats in de VS en Canada", zo verklaarde Albert Jacob, minister van Milieu van de deelstaat West-Australië, aan de Australische zender ABC.