Gentse Bubble Post breidt uit naar Wallonië en Nederland

Het Gentse bedrijf Bubble Post, dat op een ecologische manier goederentransport organiseert, breidt zijn activiteiten in september uit naar Wallonië (Bergen, Charleroi, Namen en Luik) en Nederland. Ook een uitbreiding naar Spanje, onder de vorm van een partnerschap, is gepland. Tegen eind dit jaar wil Bubble Post actief zijn in 19 steden.

Bubble Post werd in 2012 opgericht in Gent. Vanuit eigen depots aan de rand van de steden verzorgt het bedrijf goederentransport van en naar het stadscentrum met elektrische cargofietsen en voertuigen.

Het bedrijf overbrugt op een efficiënte, duurzame manier de "laatste kilometer" zodat grote vrachtwagens niet langer het centrum van grote steden moeten binnenrijden om ladingen te lossen.

Vandaag stelt Bubble Post 65 mensen te werk, in 2016 moeten dat er meer dan 200 zijn. Het bedrijf is al actief in Oostende, Sint-Niklaas, Antwerpen, Brussel, Kortrijk, Brugge, Mechelen en Leuven.